Rillettes uit de Loire
Rillettes, een streekgerecht uit het Loiregebied.
Het voordeel van dit gerecht is, dat het heel lang van tevoren gemaakt kan worden en als paté opgediend kan worden.
Ingrediënten:
500 gram vers vet spek
500 gram varkenslappen
2 teentjes knoflook
peper en zout
1 blaadje laurier
tijm naar smaak.
Bereiden:
Snijd het spek in blokjes en laat het in een braadpan boven zeer zacht vuur uitsmelten, maar niet bakken
Schep de kaantjes eruit met een schuimspaan.
Snijd het vlees in blokjes en snipper de knoflook.
Voeg het vlees, de knoflook, een weinig zout en peper en de kruiden bij het vet.
Doe er voorzichtig enkele lepels water bij om te voorkomen dat het vet te heet wordt
en laat het geheel boven laag vuur in een gesloten pan vier uur sudderen.
Neem het vlees uit de pan en trek het met een vork in rafeltjes.
Verdeel het vles met de achtergehouden kaantjes over tien kleine glazen potjes.
Giet er dan het vloeibare vet op.
Zorg dat het vlees onder staat.
Sluit de potjes met een velletje doorzichtige folie en bind dit met een touwtje stevig vast.
Laat de potjes op een koele, donkere plaats een paar dagen staan.
Je kunt ze zo nog enkele weken laten staan of direct opdienen met stokbrood en wat zilveruitjes en augurken.
Vergeet een glas Rosé d’Anjou niet!
Bon appetit
Bron:Frankrijk Blog
0 reacties:
Een reactie posten