Kikkererwten Burgers
Deze burgers kun je ook vegetarisch maken
Gebruik dan groentebouillon i.p.v. eieren
Zelf ben ik niet zo dol op mais en dat zou ik eruit laten de volgende keer
Het lijkt me ook lekker om er geroosterde sesam zaadjes door te doen
Ingredienten (4 burgers)
1 blik kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
2 eieren of 1/2 cup groentebouillon
1 cup uien (gesnipperd)
3/4 cup mais (blik)
1/4 cup koriander
1/2 theelepel chilisaus
1 teentje knoflook (geperst)
1/2 cup broodkruim
snufje zout
verse peper
Om te garneren:
1 avocado
1 cup bean of radijs spruitjes
(daikonsprouts of tuinkers kan ook)
4 eetlepels knoflook mayonaise
Maak de avocado schoon en snijd het in schijfjes of blokjes
Doe er wat citroensap over voor het verkleuren
Bereiden:
Doe in de keukenmachine de kikkererwten en de eieren of groentebouillon
Laat de machine draaien tot je een zacht mengsel hebt
Doe in een schaal
Doe de ui, Mais, koriander. knoflook en de chilisaus erbij
Roer alles goed door
Voeg de broodkruim, zout en peper toe
Roer door en laat enige minuten staan
Maak de koekenpan heet op halfhoog vuur
Doe de olie erin en laat heet worden
Maak van 1/3 cup van het kikkererwten mengsel een bal
Maak er met natte handen een burger van
Maak zo 4 burgers
Bak ze in de olie tot ze goudbruin zijn
Laat uitlekken op keukenpapier
Neem de broodjes en snijd ze doormidden
Leg op een helft een burger
Bedek met avocado en de bean of radijs spruitjes
Schep er een lepel knoflookmayonaise over
Bedek met de andere helft van het broodje
Bron: Sparrows and Oranges
0 reacties:
Een reactie posten