Mincemeat
Dit recept is van Rachel Allen
In Engeland en Schotland hebben ze met de kerst heerlijke mincemeat pie`s
Een heerlijke kruidige vulling zit er in de kleine gebakjes
Zelf maken is makkelijk en je kunt je eigen smaakjes erin doen
Mincemeat
Ingredienten
2 grote goudrenetten of andere kookappels(geschild en in stukjes)
2 sinaasappels(de schil geraspt en het sap)
2 citroenen (de schil geraspt en het sap)
250 gram boter (ijskoud en geraspt)
275 gram rozijnen
275 gram krenten
275 gram sultana`s
125 gram gemixt droog fruit (gehakt)
650 gram donkere bruine suiker
50 gram amandelen
2 theelepels gemengde kruiden
75 ml Irish Whiskey
Bereiding:
Doe de appel stukjes in een sauspan met 1 theelepel water.
Doe de deksel erop en kook op laag vuur (8 a 10 minuten)
De appels moeten helemaal gaar zijn (appelmoes)
Laat afkoelen...
Mix de andere ingredienten erdoor en doe het mengsel in gesteriliseerde potten
Laat minstens 2 weken staan om alle smaken tot ontwikkeling te laten komen
*In engeland word i.p.v. boter "suet"(niervet) gebruikt
Je kunt het bij iedere goeie slager kopen als je het authentieke recept wil aanhouden*
TIP:
Lekker voor kleine mincemeat pie`s
Op pannekoekjes en bij vla, ijs of pudding
0 reacties:
Een reactie posten