Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Mincemeat

.


Mincemeat

Dit recept is van Rachel Allen
In Engeland en Schotland hebben ze met de kerst heerlijke mincemeat pie`s
Een heerlijke kruidige vulling zit er in de kleine gebakjes
Zelf maken is makkelijk en je kunt je eigen smaakjes erin doen

Mincemeat
Ingredienten
2 grote goudrenetten of andere kookappels(geschild en in stukjes)
2 sinaasappels(de schil geraspt en het sap)
2 citroenen (de schil geraspt en het sap)
250 gram boter (ijskoud en geraspt)
275 gram rozijnen
275 gram krenten
275 gram sultana`s
125 gram gemixt droog fruit (gehakt)
650 gram donkere bruine suiker
50 gram amandelen
2 theelepels gemengde kruiden
75 ml Irish Whiskey

Bereiding:
Doe de appel stukjes in een sauspan met 1 theelepel water.
Doe de deksel erop en kook op laag vuur (8 a 10 minuten)
De appels moeten helemaal gaar zijn (appelmoes)
Laat afkoelen...
Mix de andere ingredienten erdoor en doe het mengsel in gesteriliseerde potten
Laat minstens 2 weken staan om alle smaken tot ontwikkeling te laten komen

*In engeland word i.p.v. boter "suet"(niervet) gebruikt
Je kunt het bij iedere goeie slager kopen als je het authentieke recept wil aanhouden*

TIP:
Lekker voor kleine mincemeat pie`s
Op pannekoekjes en bij vla, ijs of pudding

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten