Bananen Caramel Saus.
Heerlijk over ijs, vla en in trifles
Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes
Ingredienten:
240 ml water
400 gram suiker
2 bananen (fijn gemaakt)
120 ml slagroom
1 theelepel vanille extract
Bereiden:
Doe suiker en water in een pan of steelpan
Breng aan de kook op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost
Laat het mengsel inkoken tot het lichtbruin kleurt (niet roeren)
Dit kan even duren
Zet het vuur niet hoog
Is het mengsel lichtbruin haal het dan van het vuur en voeg de bananenmoes toe,
Blijf roeren tot het borrelen stopt
Zet weer op middelhoog vuur tot het een mooie amberbruine kleur heeft
Haal van het vuur en voeg de slagroom toe
Blijf roeren tot het mooi vermengd is (het kan flink borrelen dus voorzichtig)
Voeg de vanille extract toe.
Doe de caramelsaus in een hittebestendige pot en laat volkomen afkoelen voor gebruik.
De saus dikt nog in tijdens het afkoelen.
Je kunt de saus tot 2 weken in de koelkast bewaren.
0 reacties:
Een reactie posten