Quiche met Asperge`s en Gerookte Zalm
Het is weer het seizoen van de asperge`s
En dan moet je er van profiteren...
Deze quiche is echt een aanrader....
En echt niet moeilijk te maken...
Salade en een lekker roseetje of wit wijntje erbij een volledige maaltijd.
Maar ook als lunch of op een party .....
Ingrediënten
4 personen
1 kg witte asperges (1 ½ kg mag ook gerust)
200 gram gerookte zalm
200 gram geraspte oude kaas
200 gram crème fraiche
4 eieren
1 rol deeg voor hartige taart
peper en zout
bieslook om mee te garneren
Bereiden:
Asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken in een beetje water met zout.
Afgieten en goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt
Bakvorm invetten
Bakvorm bekleden met het deeg
De uitgelekte aspergestukjes erop en peper en zout eroverheen
De gerookte zalm erop en de geraspte kaas erover
Klop de eieren met de crème fraiche en giet dit mengsel eroverheen
Deeg terug vouwen, 45 min. in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Garneren met bieslook
0 reacties:
Een reactie posten