Jeanne`s Aardbeisaus
Ingredienten:
1 pond aardbeien (Gewassen en kroontjes verwijderd)
4 volle eetlepels suiker
scheutje water
snufje zout
theelepel citroensap
Bereiden:
Doe alle ingredienten in een grote steelpan
Zet op het vuur en laat langzaam aan de kook komen.
Als het kookt zet je het vuur laag en laat even doorpruttelen
Laat de saus iets afkoelen
Doe het sap met de aardbeitjes in een mengbeker
Neem de staafmixer en mix alles tot een glad geheel
Is het te dun ?
Zet dan de saus op het vuur tot het pruttelt
Neem een flinke theelepel aardappelzetmeel
Doe dit in een kommetje met 21 eetlepel water
Roer tot het is opgelost en voeg dit bij de hete aardbeisaus
Roer tot het dikker is geworden
Haal van het vuur en laat afkoelen
Is de saus te dik ?
Doe het dan terug in de pan en voeg een beetje water toe
Breng aan de kook
Is de dikte goed
Laat dan de saus afkoelen.
Lekker op ijs, pannenkoeken, yoghurt en pudding.
TIP:
Voeg wat verse fijn geprakte aardbeien toe aan de saus
Of een scheutje aardbeilikeur....
Bron: ikkes
Foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten