Mosselsausjes en Dips
Ingrediënten
(4 personen):
Klassieke mosselsaus:
1 el fijne mosterd
4-5 eetlepels mayonaise
1-2 eetlepels witte wijn
zout en peper
Roer 1 eetlepel fijne mosterd door 4-5 eetlepels mayonaise.
Verdun de saus desgewenst met 1-2 eetlepels witte wijn en breng op smaak met zout en peper.
Citroenaioli:
3 tenen knoflook
1 theelepel grof zeezout
1 ei
2 eetlepesl citroensap
250 ml extra vierge olijfolie
3-4 eetlepesl citroensap
fijngeraspte schil van de citroen
Doe 3 tenen knoflook, 1 theelepel grof zeezout, 1 eidooier en 2 eetlepelsl citroensap in een hoge maatbeker.
Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er 250 ml extra vierge olijfolie bij. Pureer met de staafmixer tot een gladde, lobbige knoflooksaus.
Voeg naar smaak 3-4 eetlepels citroensap en desgewenst een beetje fijngeraspte schil van de citroen toe.
Kruidensausje:
1 sjalot
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt)
1 eetlepel mayonaise
125 gram crème fraîche
zout en peper
Meng 1 fijngesnipperde sjalot,
1 eetlepel grofgehakte kappertjes,
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt)
en 1 eetlepel mayonaise door 125 gram crème fraîche.
Breng op smaak met zout en peper.
Franse Mosterdvinaigrette:
2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepel dijonmosterd
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper
Klop een klassieke vinaigrette van 2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels dijonmosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng ook eens verse kruiden of een beetje honing door de vinaigrette.
Thaise Mosseldip:
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
4-5 eetlepesl zoete Thaise chilisaus
Klop in een schaaltje een gladde dip van 2 eetlepels limoensap,
2 eetlepels gembersiroop
en 4-5 eetlepels zoete Thaise chilisaus.
Bestrooi desgewenst met een beetje geroosterd sesamzaad.
Bron: Mosselen
0 reacties:
Een reactie posten