Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Mosselsausjes en Dips


Mosselsausjes  en Dips

Ingrediënten 
(4 personen):

Klassieke mosselsaus:

1 el fijne mosterd
4-5 eetlepels mayonaise
1-2 eetlepels witte wijn
zout en peper

Roer 1 eetlepel fijne mosterd door 4-5 eetlepels mayonaise. 
Verdun de saus desgewenst met 1-2 eetlepels witte wijn en breng op smaak met zout en peper.

Citroenaioli:

3 tenen knoflook
1 theelepel grof zeezout
1 ei
2 eetlepesl citroensap
250 ml extra vierge olijfolie
3-4 eetlepesl citroensap
fijngeraspte schil van de citroen

Doe 3 tenen knoflook, 1 theelepel grof zeezout, 1 eidooier en 2 eetlepelsl citroensap in een hoge maatbeker. 
Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er 250 ml extra vierge olijfolie bij. Pureer met de staafmixer tot een gladde, lobbige knoflooksaus. 
Voeg naar smaak 3-4 eetlepels citroensap en desgewenst een beetje fijngeraspte schil van de citroen toe.

Kruidensausje:

1 sjalot
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt)
1 eetlepel mayonaise
125 gram crème fraîche
zout en peper

Meng 1 fijngesnipperde sjalot, 
1 eetlepel grofgehakte kappertjes, 
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt) 
en 1 eetlepel mayonaise door 125 gram crème fraîche.
 Breng op smaak met zout en peper.

Franse Mosterdvinaigrette:

2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepel dijonmosterd
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper


Klop een klassieke vinaigrette van 2 eetlepels witte wijnazijn 
 2 theelepels dijonmosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie. 
Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Meng ook eens verse kruiden of een beetje honing door de vinaigrette.

Thaise Mosseldip:

2 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
4-5 eetlepesl zoete Thaise chilisaus


Klop in een schaaltje een gladde dip van 2 eetlepels limoensap, 
2 eetlepels gembersiroop 
en 4-5 eetlepels zoete Thaise chilisaus. 
Bestrooi desgewenst met een beetje geroosterd sesamzaad.

Bron: Mosselen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten