Mosselsoep:
Mosselen...de een gruwt ervan en de ander vind ze overheerlijk
En je kunt erzoveel mee doen....
Gekookt uit het Mosselpannetje of gebakken,
Als Mosselsate of Mosselhachee....
Er zijn zoveel bereidingen met mosselen
Deze soep is er 1 van....
Ingrediënten
(4 personen):
50 gram roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
2 cm rode peper, fijngehakt
1/2 theelepel kerriepoeder
50 gram bloem
1 l mosselvocht (zie tip), op kamertemperatuur en gezeefd
100 ml witte wijn
75 ml slagroom
restje mosselen, bijv. 100-200 g
4 takjes dille, grof gehakt
Bereiden:
Smelt in een (soep)pan de boter.
Fruit de sjalot met de rode peper.
Voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren.
Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe.
Klop tot een gladde, gebonden soep.
Voeg de wijn, de slagroom en de mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.
TIP 1:
Geen restjes?
Controleer 1 kg mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Doe de mosselen met 150 ml wijn en 1 bosje selderij in een ruime hoge pan.
Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle schelpen open staan.
Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
Vul bij te weinig mosselvocht het vocht tot 1 l aan met visbouillon (van tablet).
TIP 2:
Mosselkookvocht kun je, net als (een restje) gekookte mosselen, prima in de diepvries bewaren. Ideaal voor een spontaan mosselsoepje!
Bron: Mosselen
0 reacties:
Een reactie posten