Citroen Bosbessen Trifle
Een echte showstopper deze trifle....
en reken maar dat het lekker is.
Je kunt zelf cake bakken of een kant en klare cake nemen.
Ook lemoncurd kun je makkelijk zelf maken...
Ga je toch voor makkelijk neem dan een pot lemoncurd.
Ingredienten:
1 pound cake (boerencake)
480 ml slagroom
50 gram suiker
1 theelepel vanille extract
224 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/2 theelepel vanille extract
1 cup lemoncurd (kamertemperatuur)
5 a 6 cups blauwe bessen
Voor te garneren:
Bessen en Citroenplakjes
Bereiden:
Snij de cake in dobbelsteentjes en zet even opzij.
Klop de slagroom, suiker en vanille extract tot je stevige pieken hebt (ca 3 minuten)
Zet koud weg tot gebruik
Klop in een andere kom met de mixer op medium snelheid de cream cheese tot het cremig is
Voeg de vanille extract en de lemoncurd toe
Is dit goed vermengd voeg dan de helft van de geslagen slagroom toe
Zet de overige slagroom weer in de koelkast
Doe 1/3 van de cake in een glazen schaal
Doe hierop 1/3 van de bessen
Doe hier de helft van de lemoncurd mengsel.
Herhaal dit
Eindig met een laag cake en een laag bessen
Je kunt de slagroom erover verdelen
Maar je kunt de slagroom ook in een spuitzak doen en spuit rozetten op de laatste bessenlaag
Zet voor 2 a 6 uur in de koelkast
Garneer voor het serveren met de over bessen en schijfjes citroen
TIP:
Om de slagroom stevig te houden kun je er een zakje klopvast door kloppen.
Restantje kun je tot 3 dagen bewaren in de koelkast
Maar ik denk niet dat dat nodig is.
Je kunt ook scheutje likeur (limoncello) over de cake sprenkelen.
Bron: Sally`s Baking Addiction
0 reacties:
Een reactie posten