Sinaasappel Cupcakes
Ingrediënten
1/2 tl zout
2 1/2 theelepel bakpoeder
2 eieren (maat l en gesplitst, eiwit stijfgeklopt)
1 theelepel vanille extract
1/2 cup sinaasappelsap
110 gr roomboter (zacht en ongezout)
Botercreme
genoeg voor 1 cup botercreme
1/4 cup boter (zacht)
2 cups poedersuiker1 theelepel geraspte sinaasappelschil
3/4 theelepel vanille extract
2 to 3 eetlepel sinaasappelsap
Decoratie
oranje en witte cakeglitters
Bereiding
Sinaasappel Cupcakes
Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.
Mix op een gemiddelde snelheid de boter, het eigeel, de suiker en het vanille extract tot een romige massa.Zeef het zout, bakpoeder en bloem in de andere kom.
Voeg het bloem-mengsel al mixend in 3 keer toe aan de botermassa
Waarbij je het bloem-mengsel afwisselt met de sinaasappelsap, door deze in twee keer toe te voegen aan de botermassa.
Schep met de spatel de stijf geslagen eiwitten door het beslag en vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.
Bak de cupcakes gaar en goudbruin in 15 minuten.
Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken afkoelen in het muffinblik,
daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.
Sinaasappel Botercreme
Mix de boter op een gemiddelde snelheid tot een licht en luchtige massa.
Zeef de poedersuiker boven de andere mengkom en roer de geraspte sinaasappelschil door de poedersuiker.Schep de poedersuiker al mixend door de botermassa en voeg vervolgens het vanille extract toe.
Als laatste voeg je het sinaasappelsap lepel voor lepel toe, let er goed op dat de botercreme niet te “waterig” wordt.
Koninginnedag Cupcake
Bestrooi de toefjes met wat oranje en witte cakeglitters.
Bron: Cupcakesenmuffins
0 reacties:
Een reactie posten