Tutti Frutti
Fruit.....ik ben niet echt een fruiteter...
Ja...Aardbeien en Perziken
Heerlijk...als het tenminste sappige perziken zijn en geen koolrapen
Maar gedroogd fruit vind ik weer wel lekker
Dadels,abrikozen,appeltjes.....lekker in een compote
Om zo alleen tutti frutti te maken vond ik altijd saai
Alles was al gemixt en het was alleen water en suiker erbij en koken
Nee ik wil dan toch iets anders....dus ik maak mijn eigen mix
Dit is de winterse variant...
Maar niks let je om je eigen mix te maken
Ingredienten:
1/2 cup gemengde grote rozijnen (gele,rode en bruine)
5 gedroogde vijgen in helften
1 cup gedroogde dadels in helften
1 cup gedroogde abrikozen in helften gesneden
1/2 cup cranberries (kon het niet laten)
1 glas sinaasappelsap
1 glas port
honing om te zoeten (naar smaak)
1 theelepel Kaneelpoeder
1/2 theelepel kardemom
Honing
2 plakken ananas in stukjes
Bereiding:
Doe de cranberries in een pannetje
Giet er een glas port over
Voeg er 2 eetlepels honing aan toe
Zet pannetje op het vuur en laat koken tot de cranberries open zijn gesprongen
Haal van het vuur af
Doe de rozijnen erbij en de fijn gesneden vijgen en dadels
Doe in een kom en zet opzij
Snij de abrikozen in stukjes
Doe in een pannetje en giet het sinaasappelsap erover
Doe het kaneel en de kardemom erbij
Zet het pannetje op het vuur en breng aan de kook
Laat 15 a 20 minuten koken
Haal van het vuur en giet het bij de cranberrie,vijgen en dadel mengsel
Dek af met huishoudfolie en zet koel weg
Als alles is afgekoeld proef dan of het zoet genoeg is
Desnoods met honing zoeter maken
Doe de ananas erbij en schep voorzichtig om
TIP:
Ik doe er nog wel vers fruit bij
Hangt ervan af wat het seizoen is (Kersen of Bessen of Appel)
Lekker over ijs en rijst
Zowel warm als koud
Bron: ikke
0 reacties:
Een reactie posten