Aspergesalade met garnalen,citroen en peterselie
Een prachtig gerecht voor Pasen.
Maar ook daarna heerlijk met een geroosterd boterhammetje
Een vorstelijke krul roomboter en een glas witte wijn
Als dat geen genieten is......
Ingrediënten
1 kg witte asperges
1 citroen, schoongeboend2 tl grove mosterd
6 el olijfolie extra vierge
1 bakje platte peterselie (20 g)
2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
Bereiden
Snijd eerst de houtige onderkant van de asperges.
Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.
Snijd de asperges in de lengte doormidden.
Kook ze 5 min. in een ruime pan met kokend water en zout naar smaak.
Draai het vuur uit en laat de asperges nog 5 min. staan.
Snijd met een mesje flinterdunne reepjes van de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop het citroensap met de mosterd, de olie en peper en zout naar smaak tot een dressing.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom.
Schep de dressing erdoor.
Laat afkoelen.
Meng de peterselie erdoor.
Schep de salade op 4 borden en verdeel de garnalen erover.
Garneer met de citroenreepjes.
Tip van mij:
Kook een paar eieren hard en snijd ze in plakjes over de salade
0 reacties:
Een reactie posten