Rode Sangria
Het plaatje doet je al verlangen naar de zomer
Maar we mogen niet mopperen met het weer
En zeker gaat dit drankje er dan wel in
Morgen koninginnendag
En het word prachtig weer...Dus dan mag het niet ontbreken
Voor het recept van sangria heb je verschillende recepten
Maar er zit altijd witte of rode wijn of rose
Vruchten mogen niet ontbreken....
En koud gedronken natuurlijk...
Ingredienten:
Voor een kan van 1,5 liter
½ citroen, biologisch
½ sinaasappel, biologisch
½ appel, biologisch
Enige druiven
Paar aardbeien
2 eetlepels suiker
stokje kaneel
½ borrelglaasje Spaanse brandy of Cognac
1 borrelglaasje Cointreau
1 glas koolzuurhoudend druivensap of mineraalwater
1 fles rode wijn of rose
Bereiding
Was het fruit en snijd de citroen, sinaaspappel en appel in stukjes.
Meng ze in een kan met de suiker, het kaneelstokje, de Brandy en de Cointreau, sinaasappelsap en de witte wijn.
Goed roeren en dan de banaan en aardbeien in plakjes erbij.
Wat ijsklontjes, voorzichtig roeren en een paar uur in de koelkast zetten zodat alle smaken goed in kunnen trekken en de Sangria lekker koud is.
Nu het zonnetje nog erbij en genieten....
Tip:
Klik hier op de link om het filmpje tezien van Food Fresh Food
Waar ook dit recept vandaan komt
0 reacties:
Een reactie posten