Bananen French Toast Schoteltje
Ingredienten:
Voor de gecarameliseerde bananen:
6 eetlepels ongezouten boter
3/4 cup lichte bruine suiker
2 eetlepels maple syrup (ahornsiroop)
snufje zout
3 grote bananen (gepeld en in plakjes)
Voor de custard:
1 theelepel kaneel
1 eetlepel vanille extract
2 eetlepels lichtbruine suiker
8 grote eieren
1 cup volle melk
1 cup koffiemelk
750 gram brood (in blokjes)
Voor de topping:
3 eetlepels ongezouten boter(gesmolten)
1/3 cup lichtbruine suiker
1/2 theelepel kaneel
snufje zout
1/3 cup bloem
Bereiden:
Smelt de boter in een grote koekenpan.
Voeg maple syrup, bruine suiker en zout bij de gesmolten boter
Roer alles goed door tot het mengsel gaat bubbelen
Laat een paar minuten doorkoken tot een zacht mengsel
Haal van het vuur en doe de bananen hierin
Hussel voorzichtig om zodat de bananen goed met caramel zijn bedekt
Zet opzij:
Doe de kaneel, vanille extract en bruine suiker in een kom
Meng dit goed
Voeg de eieren, melk en koffiemelk toe en klop alles goed door
Beboter een ovenschaal
Doe de helft van de broodblokjes hierin
Schep de helft van de bananen erover
Schep hier de rest van de broodblokjes op
Giet het custard mengsel erover
Druk de broodblokjes voorzichtig naar beneden zodat ze goed het vocht kunnen absorberen
Leg de overige bananenplakjes hierop
Dek af met plastic folie en laat ca 2 uur staan
Ca 1 uur voor het bakken de kruimeltopping maken
Mix de gesmolten boter met de bruine suiker, zout en kaneel tot zacht mengsel
Voeg de bloem toe en schep dit door
Er mogen enige klontjes inzitten
Verspreid de topping over de casserole
Bak de casserole in de voorverwarmde oven ca 40 a 45 minuten
Voor knapperige brood iets langer in de oven
Voor een zachtere brood mengsel iets korter
Serveer met maple syrup en geslagen room
0 reacties:
Een reactie posten