Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Aardbeien Pound Cake


Aardbeien Pound Cake.

Waar komt de naam pound cake vandaan ?
Dirk vertelde dat vroeger van alle ingredienten een pond werd gebruikt
Zo werd het een rijke smeuige cake.
Zijn moeder maakte het nog steeds op die manier....
Hij zei vaak dat het een smeuige rijke cake was.
Met zoeken op internet kwam ik dit recept en historie verhaal van de poundcake tegen.
Inderdaad werd de cake in de tijd van de pioniers gemaakt en alle ingredienten werden  gewogen en zelfs de eieren werden per pond toegevoegd.
Wat een werk zal dat geweest zijn om een luchtige cake te krijgen.
Wij gebruiken de mixer voor al het klopwerk.
Gelukkig maar.....anders zou deze overheerlijk poundcake al verdwenen zijn in de geschiedenis boekjes.

Ingredienten:

2 cups bloem
1/4  theelepel baksoda (zuiveringszout)
1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 cup boter (kamertemperatuur)
1 en 1/2 cup suiker
3 grote eieren
2 theelepels citroenrasp
1/2 theelepel vanille extract
1/2 cup zure room
1 en 1/2 cup verse aardbeien (schoongemaakt en fijn gesneden)
1 a 2 eetlepels poedersuiker voor te strooien

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Strooi bloem in het cakeblik en bekleed dit met bakpapier.
Zeef de droge ingredienten in een kom en zet opzij
Klop de boter en suiker samen tot een luchtige creme (ca 2 a 3 minuten)
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop iedere keer tot het ei is verdwenen
Het mengsel lijkt te gaan schiften maar dat is oke.
Voeg de citroenrasp en vanille extract toe en klop met de mixer op hoog 2 a 3 minuten
Voeg de zure room en gezeefde  droge ingredienten toe, 
Iedere keer een beetje....begin en eindig met de droge ingredienten
Mix op medium snelheid tot alles is gemengd
Neem een spatel en ga langs de rand van de kom zodat alle bloem in het beslag zit.
Schep met een spatel de aardbeien in het beslag.
Het beslag is dik maar dat is goed.
Giet het beslag in het cakeblik en tik even met het blik op je werkplek zodat alle luchtbellen eruit zijn.
Zet het blik in de oven en bak voor ca 55 a 65 minuten tot de cake gaar is
(test even met sateprikker)
Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten staan voor je de cake eruit haalt.
Zet de cake op een rooster om verder af te koelen.
Strooi de poedersuiker erover voor het serveren.

TIP:
Je kunt ook andere bessen nemen zoals bosbessen, frambozen,
Gesuikerde Cranberries met Kerstmis.....yummie.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten