Gepekelde Uien
Ik ben niet zo weg van echt rauwe ui (behalve op haring)
Als ik een salade maak...zet ik de gesneden of gesnipperde ui ook altijd in de vinaigrette
Het erge "rauwe" is er dan af,
Ik vind het dan veel lekkerder van smaak
Nu heb ik dit recept gevonden...je hoeft geen pottenvol te maken
Maar een grote pot waar je een weekje mee doet is erg handig
Je haalt de ui eruit die je nodig hebt.
En deze ui smaakt ook lekker op een broodje hamburger of americain....
Op een koteletje of een balletje gehakt.
En het is zo gemaakt..................
Ingredienten:
1 medium rode ui (heel dun gesneden)
1 cup rijstazijn
3 eetlepels suiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel gemengde peperkorrels
1 theelepel jeneverbessen
2 a 3 takjes tijm
Bereiden:
Maak de ui schoon en Halveer de ui
Snij de ui heel dun (met de mandoline b.v.)
Maak de azijn met de suiker heet op halfhoog vuur
Roer tot de suiker is opgelost
Haal dan van het vuur af en voeg de zout toe
Doe de uien in een weckpotje
Doe de peperkorrels en jeneverbessen erbij
Giet de azijn over de uien in het weckpotje
Voeg de takjes tijm toe en laat afkoelen
Als het is afgekoeld de deksel erop doen en koel wegzetten
Na 24 uur zijn ze super lekker
0 reacties:
Een reactie posten