Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Indonesische Honing Knoflook Kip


Indonesische Honing Knoflook Kip

Kip vind ik erg lekker...
Ook omdat je er zoveel mee kunt....
Voor dit recept kun je eigenlijk alle delen van de kip gebruiken.
Je kunt de kip ook in een pan of koekenpan bereiden
Let wel op dat het flink kan spetteren....
Ik heb de kip voor het roosteren eerst even in een gedeelte van het kruiden bouillon mengsel gezet 
20 minuten laten intrekken
 en daarna droog gedept en geroosterd in de oven....

Ingredienten:

6 kippendijen (met vel en been)
½ cup honing
¼ cup kippenbouillon
6 knoflookteentjes (geperst)
2eetlepels gember (geraspt)  
2 eetlepels soy saus
2 eetlepels rijstazijn
¼ theelepel gedroogde rode chilivlokken
peterselie (om te strooien)

Bereiden:

Maak de kippendijen schoon en maak ze droog met keukenpapier
Strooi er wat zout over
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Plaats de kip met de vel naar beneden in een ovenschaal (die ook op het vuur kan)
Zet voor 15 minuten in de hete oven
Keer de kip om en rooster ze nog eens 10 a 15 minuten
De kip is gaar als het vocht van de kip helder is en de kip bruin.
Doe alle overige ingredienten in een kom (behalve de peterselie)
En mix dit goed door elkaar
Leg de kippendijen op een bord.
Giet het vet uit de schaal (hou ca 1 eetlepel achter in de schaal)
Giet het kruiden/bouillon mengsel in de ovenschaal en zet dit op het vuur
Maak alle aanbaksels los met een garde en breng aan de kook.
Laat ca. 5 minuten koken tot ze dikker is.
Doe de kip in de pan en schep de saus over de kip
Zet nog 5 a 10 minuten in de oven.
Strooi de peterselie over de kip
Serveer met rijst.....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten