Indonesische Honing Knoflook Kip
Kip vind ik erg lekker...
Ook omdat je er zoveel mee kunt....
Voor dit recept kun je eigenlijk alle delen van de kip gebruiken.
Je kunt de kip ook in een pan of koekenpan bereiden
Let wel op dat het flink kan spetteren....
Ik heb de kip voor het roosteren eerst even in een gedeelte van het kruiden bouillon mengsel gezet
20 minuten laten intrekken
en daarna droog gedept en geroosterd in de oven....
Ingredienten:
6 kippendijen (met vel en been)
½ cup honing
¼ cup kippenbouillon
6 knoflookteentjes (geperst)
2eetlepels gember (geraspt)
2 eetlepels soy saus
2 eetlepels rijstazijn
¼ theelepel gedroogde rode chilivlokken
peterselie (om te strooien)
Bereiden:
Maak de kippendijen schoon en maak ze droog met keukenpapier
Strooi er wat zout over
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Plaats de kip met de vel naar beneden in een ovenschaal (die ook op het vuur kan)
Zet voor 15 minuten in de hete oven
Keer de kip om en rooster ze nog eens 10 a 15 minuten
De kip is gaar als het vocht van de kip helder is en de kip bruin.
Doe alle overige ingredienten in een kom (behalve de peterselie)
En mix dit goed door elkaar
Leg de kippendijen op een bord.
Giet het vet uit de schaal (hou ca 1 eetlepel achter in de schaal)
Giet het kruiden/bouillon mengsel in de ovenschaal en zet dit op het vuur
Maak alle aanbaksels los met een garde en breng aan de kook.
Laat ca. 5 minuten koken tot ze dikker is.
Doe de kip in de pan en schep de saus over de kip
Zet nog 5 a 10 minuten in de oven.
Strooi de peterselie over de kip
Serveer met rijst.....
0 reacties:
Een reactie posten