Paddestoelen Walnoot Chutney
Ingrediënten
6 middelgrote potten
2 flessen marinade
700 g kastanje- en gewone champignons (gemengd)
300 g uien
1 l kruidenazijn
1 kg donkerbruine basterdsuiker
200 g gepelde en gebroken walnoten
1 snufje peper
Bereiden:
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in flinke plakken.
Pel de uien en snij ze in ringen.
Breng in een ruime pan met een dikke bodem de azijn en de basterdsuiker aan de kook.
Voeg daaraan de in plakken gesneden uien en de gebroken walnoten toe.
Zodra de massa weer kookt, worden de paddestoelen en het snufje peper toegevoegd.
Nadat dit alles ca. 20 minuten zachtjes heeft gekookt en regelmatig met een houten lepel is geroerd, wordt de chutney in goed schoongemaakte potten gedaan.
Na drie weken bewaard te zijn, is de chutney goed op smaak gekomen en kan die worden geserveerd bij wildgerechten en rauwkostsalades.
Paddestoelenchutney bevat vrij veel vocht.
Tip:
Eventueel kun je wat vocht in aparte flessen doen en gebruiken als marinade voor een salade
Bron: Landleven
0 reacties:
Een reactie posten