Salade Nicoise
Met het warme weer heb je vaak niet zo veel trek in een warme maaltijd
Een salade eet dan makkelijker weg
Salade Nicoise is zo`n salade waar aardappelen en groente in is verwerkt
Erg lekker en ziet er kleurrijk uit
De hoeveelheid van de ingredienten kun je zelf bepalen
Ingredienten:
200 gram haricot verts of dunne spercieboontjes
blikje tonijn (uitgelekt)
2 tomaten (ontvelt en zaadjes eruit)
zwarte olijven zonder pit
gekookte aardappelen (krieltjes in de schil)
2 gekookte eieren
Rode ui in dunne plakjes
Enige slabladeren
Ansjovisfilet
Vinaigrette
Bereiden:
Snij de aardappelen in stukjes en doe ze in een schaal
Doe er de in stukjes gesneden tomaat bij en de in plakjes gesneden ui
De olijven en uit gelekte tonijn erop
Hussel voor zichtig door elkaar
Doe op een grote platte schaal enige slabladeren
Schep het mengsel erop
Garneer met de hardgekookte ei en de ansjovisfilet
Doe de vinaigrette erover of geef die er apart bij
Erg yummie met stokbrood en kruidenboter
En......Glaasje rose
Vinaigrette:
1 el rode wijnazijn
3 el olie
1 tl mosterd
1 el fijngehakte groene kruiden
zout
peper
Meng de mosterd eerst met azijn en doe daarna alle ingrediënten door elkaar.
Goed schudden of kloppen met een vork of garde.
Tip:
Voeg wat honing toe voor een zoetere vinaigrette.
Meng dan eerst de honing met azijn omdat honing in olie niet zo goed oplost.
0 reacties:
Een reactie posten