Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Jerk Marinade


Jerk Marinade

Dit is een heerlijke marinade
Wij gebruiken hem veel met bbq
Maar ook om kip of karbonaadjes zo in te marineren.....


Ingredienten:
6 rode pepers zonder steeltje
3 grote knoflookteentjes
1 bos bieslook
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 en 1/4 theelepel piment
1/4 theelepel kruidnagel
2 dl azijn
2 dl soyasaus
1 en 1/4 eetlepel zout
1 eetlepel bruine rum

Doe alle ingredienten in de blender en meng door elkaar
De marinade kun je invriezen en gebruiken om vlees,vis en ook groenten te marineren
De marinade is ook te gebruiken als bbqsaus.

Tip:
Geef er een eigen "touch" aan door er tijm en ui of lenteuitjes aan toe te voegen

Neem een scotch bonnet peper i.p.v. de 6 rode pepers
Haal wel de pitjes en de nerven eruit.

Jerk
Jamaica's meest beroemde gerecht is jerk.
De naam is afkomstig van het spaanse 'chairqui' voor gekruid of gedroogd vlees en het oorspronkelijke recept stamt af van de Quechua indianen die samen met de Arawak indianen naar Jamaica kwamen.
De indianen gebruikten de inheemse pimento (een soort Spaanse peper) om vlees te kruiden en de houdbaarheid te verlengen.
Daarna rookten ze het vlees om het te kunnen bewaren.
Het grillen van jerk is over de eeuwen heen veranderd.
De indianen gebruikten kruiden en knoflook om het vlees mee in te smeren.
Vervolgens gaarden ze het vlees langzaam boven een hete, houten krat die ze barbicoa noemden

Jerk wordt tegenwoordig gekruid met drie hoofdingrediënten: habaneropeper, de allspice pimentbes en tijm.
Habanero pepers hebben een intense hete smaak met een fruitachtige boventoon.
De pimentbes is niet veel groter dan een erwt en komt oorspronkelijk uit West Indië en Zuid-Amerika.
Tegenwoordig heeft Jamaica de grootste voorraad pimentbes, dat zijn bijnaam allspice te danken heeft aan zijn veelzijdige smaak van een mix van nootmuskaat, kruidnagel en kaneel.
Andere kruiden en specerijen in jerk kruidenmixen kunnen per kok of restaurant verschillen maar vaak wordt de mix aangevuld met gember, nootmuskaat, groene uien, kaneel en kruidnagel.
Deze kruiden vormen de basis voor de marinade waarmee het aroma van de oliën vastgehouden wordt.
Vervolgens smeer je varkens-, kippenvlees of de vis in met deze marinade en kun je het vlees grillen op pimenthout of een andere zoute houtsoort

Bron: Caribean magazine

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten