Kaas Souffle
Souffle maken is niet zo moeilijk
En is verrukkelijk,echt het proberen waard
3 el boter of margarine
3 el bloem
2 1/2 dl hete melk
4 eieren, gesplitst
zout
peper
nootmuskaat
1 eiwit
100 gram Goudse belegen kaas, grof geraspt
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Boter in steelpan smelten.
Bloem erdoor roeren en al roerende ca. 3 minuten bakken.
Van vuur af melk in een keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren.
Saus nog 1 minuut laten koken.
Van vuur af eidooiers een voor een door saus roeren.
Saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak breengen.
Vijf eiwitten met snufje zout stijfkloppen.
Van geklopt eiwit 1/4 deel door dooiermengsel roeren.
Kaas (1 eetlepel achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen.
Mengsel in souffleschaal (16 a 18 cm doorsnee) scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 eetlepel kaas erover strooien.
Oven terugschakelen naar 190 graden Celsius.
Souffle in midden van oven in 25-35 minuten gaar en goudbruin bakken.
Lekker met een groene salade
0 reacties:
Een reactie posten