Tempura
Ingredienten
500 gram grote garnalen, gepeld en met de staart eraan
Groente (zoals broccoli, bloemkool, courgette, ui)
150 gram bloem
250 gram ijskoud water
2 eidooiers
sojasaus
wasabi
frituurolie
Snijd de groentes in hapklare stukje.
Meng, voor het beslag, de bloem met het water en de eidooiers.
Doop de garnalen en de groentes in het beslag en frituur ze goudbruin (niet te veel tegelijk).
Serveer ze met sojasaus en wasabi.
Oriental Tempura Dip Saus
Ingredienten
2 delen sojasaus
2 delen mirin of sherry
1 deel zoete chili saus
1 deel suiker
1 deel sesam olie
lenteuitjes in dunne plakjes voor garnering
Bereiden:
Mix alle ingredienten doorelkaar
Doe in een sauspannetje en warm het langzaam op
Giet de saus in kleine kommetjes en garneer met de lenteuitjes
Bron: Caribean Magazine
0 reacties:
Een reactie posten