Gegrilde gevulde kipfilet
Ingredienten:
30 gram zongedroogde tomaatjes in olie.
3 takjes verse majoraan.
4 stevige kipfilets.
75 gram brie of camembert.
zout,peper,olie om te bestrijken.
Snijd de zongedroogde tomaatjes grof.
Neem de blaadjes van de takjes majoraan en hak ze grof.
Meng de majoraan en de tomaatjes.
Snijd de kipfilet open aan de lange kant,zodat er een zakje ontstaat.
Snijd de brie of camembert in 4en.
Vul de holtes van de kipfilet met de kruiden-tomatenmengsel en de kaas.
Steek de opening dicht met de prikkers.
Peper en zout de filets.
Verhit de grilpan gloeiend heet,
Bestrijk de kipfilets met olie en leg ze op de gril.
Bak ze om en om 8 minuten per kant.
Draai af en toe om zodat een mooi patroontje ontstaat.
Serveertip:
Serveer hierbij taartjes van geroosterde paprika.
Leg hiervoor per persoon een vierkant stukje filodeeg in een klein aluminium vormpje.
Laat de randen overhangen.
Vul de binnenkant met geroosterde paprika.
Meng wat provencaalse kruiden met een lepel olie en besprenkel de paprika hiermee.
Bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar.
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten