Gegrilde gevulde kipfilet
Ingredienten:
30 gram zongedroogde tomaatjes in olie.
3 takjes verse majoraan.
4 stevige kipfilets.
75 gram brie of camembert.
zout,peper,olie om te bestrijken.
Snijd de zongedroogde tomaatjes grof.
Neem de blaadjes van de takjes majoraan en hak ze grof.
Meng de majoraan en de tomaatjes.
Snijd de kipfilet open aan de lange kant,zodat er een zakje ontstaat.
Snijd de brie of camembert in 4en.
Vul de holtes van de kipfilet met de kruiden-tomatenmengsel en de kaas.
Steek de opening dicht met de prikkers.
Peper en zout de filets.
Verhit de grilpan gloeiend heet,
Bestrijk de kipfilets met olie en leg ze op de gril.
Bak ze om en om 8 minuten per kant.
Draai af en toe om zodat een mooi patroontje ontstaat.
Serveertip:
Serveer hierbij taartjes van geroosterde paprika.
Leg hiervoor per persoon een vierkant stukje filodeeg in een klein aluminium vormpje.
Laat de randen overhangen.
Vul de binnenkant met geroosterde paprika.
Meng wat provencaalse kruiden met een lepel olie en besprenkel de paprika hiermee.
Bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Gegrilde gevulde kipfilet
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Kip/Kalkoen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
-
Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot ) Een lekker stoofpotje Dat gaat er wel in met deze gure dagen Ingrediƫnten voor 4 personen: ...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...

0 reacties:
Een reactie posten