Duitse Aardappel Komkommer Salade
Regine vroeg om het recept van Aardappel Komkommer Salade
Een vroeger dienstmeisje maakte dat wel bij haar moeder.
Ik ben aan het zoeken gegaan tussen mijn knipsels kookboeken
En heb een duits recept gevonden.
Weet niet of het het goede recept is.
Maar dat is een kwestie van uit proberen en aanpassen
Ingredienten:
4 eieren (hardgekookt)
750 gram aardappelen
1 komkommer
2 bouillonblokjes
schepje suiker
Zout & peper
Paprikapoeder
1 bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
750 gram aardappelen
1 komkommer
2 bouillonblokjes
schepje suiker
Zout & peper
Paprikapoeder
1 bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
Bereiden:
Kook de aardappelen gaar in de schil
De eieren opzetten met koud water en als ze koken 10 minuten laten koken, spoelen onder koude kraan
Aardappelen, Eieren en de Komkommer fijn snijden.
Alles mengen.
Bodempje water met 2 bouillonblokjes, suiker, zout, peper en paprikapoeder aan de kook brengen.
Roer tot de bouillonblokjes zijn opgelost
Giet over het aardappelmengsel
Hussel even door.
Bekertje zure room met de 2 eetlepels mayonaise goed vermengen en door de salade roeren.
Lekker bij de bbq of als bijgerecht.
De eieren opzetten met koud water en als ze koken 10 minuten laten koken, spoelen onder koude kraan
Aardappelen, Eieren en de Komkommer fijn snijden.
Alles mengen.
Bodempje water met 2 bouillonblokjes, suiker, zout, peper en paprikapoeder aan de kook brengen.
Roer tot de bouillonblokjes zijn opgelost
Giet over het aardappelmengsel
Hussel even door.
Bekertje zure room met de 2 eetlepels mayonaise goed vermengen en door de salade roeren.
Lekker bij de bbq of als bijgerecht.
TIP :
Snipper er een sjalotje of een paar bos of lenteuitjes door
Verkruimel wat uitgebakken bacon over voor de crunch.
2 reacties:
Right or wrong, I will copy and keep this one for the future!
Yummy!
Hope you are well,
Kat
Ik ben bang dat recept een beetje vernederlandst is. Want De Duitse traditie zal meestal geen gebruik van mayonaise voorschrijven bij dit soort recepten maar olie. Meestal word hiervoor koolzaadolie genomen ook vanwege de kleur.
Een reactie posten