Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Oriental Garnalensoep

Oriental Soep

Een feestelijk vissoep is dit wel...
Het lijkt een hoop werk maar dat valt reuze mee
De meeste ingredienten zijn te koop in de supermarkt
Kijk anders bij een toko bij je in de buurt....

Ingredienten:
8 grote rauwe garnalen (ongepeld)
2 sjalotjes
1 a 2 chili`s (naar smaak)
1 knoflookteentje
3 ansjovisfilets
bosje koriander (gehakt)
400 ml kokosmelk
1 theelepel vissaus
1/2 theelepel suiker
2 steranijs
2  & 1/2 cm verse gember (gesneden)
100 gram pompoen (blokjes)
2 boerenkool bladeren (gehakt)
limoen schijfjes (voor garnering)

Bereiden:

Pel de garnalen maar laat de staart ongepeld
Zet ze in de koeling
Doe de doppen van de garnaal in een pan met 750 ml water
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen
Giet door een zeef en vang het water op (gooi de doppen weg)
Is nu ca 500 ml
Zet opzij
Hak de sjalotjes fijn met de ansjovis,chili`s en de knoflook
Doe in een kom en voeg de koriander toe
Zet een pan met dikke bodem op het gas
Open het blik met kokosmelk
Schep het bovenste dikke gedeelte in de hete pan
Doe de pasta van knoflook, chili e.d erbij
Bak dit aan tot het lekker gaat ruiken
Voeg nu de rest van de kokosmelk en het water van de garnalen  toe
Voeg de vissaus, suiker, steranijs en gember toe
Laat 2 minuten sudderen
Voeg de pompoen toe en laat 10 minuten sudderen tot de pompoen zacht is
Voeg de fijn gesneden boerenkoolbladeren toe
Laat nog 2 minuten sudderen
Voeg de garnalen toe en laat 2 minuten sudderen
Is de soep te dik voeg dan nog wat water toe
Haal de steranijs uit de soep
Voeg indien nodig wat zout of peper toe
Serveer in warme soepkommen met limoenpartjes

Bron: Channel4

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten