.
De een griezelt ervan en de ander is enthousiast over deze boon
Ik behoor bij de laatste....
Ze zijn er kort dus daar moet je van profiteren
Tuinbonen kunnen gekookt en als salade worden gegeten
Vind je het velletje taai ????
Dubbeldop ze dan en je houd het binnenste zachte boontje over
Je dopt de bonen
En kook ze 10 minuten in zout water
Haal ze eruit en laat ze enigszins afkoelen
Haal nu het grijzige velletje eraf
De boontje hoeven nu nog maar 5 minuten gekookt te worden.
Heerlijk...Tuinboontjes
Van de week ga ik ze eten
En wel dit recept:
Tuinbonensalade met Geitenkaas
Lekkere voorjaarssalade voor twee
Ingredienten:
750 gr verse tuinbonen in de peul
(voor dubbeldoppen neem je 1 kilo tuinboontjes)
halve rode paprika
6 zwarte olijven zonder pit
40 gr zachte geitenkaas
2 el olie
drupje azijn
mespunt suiker
mespunt tijm
peper en zout
Bereidingswijze:
Dop de tuinbonen en kook de boontjes in weinig gezouten water in 5 a 10 minuten gaar.
(je kunt ze nu dubbeldoppen als je dat wil)
Maak een dressing door de azijn, suiker, tijm, peper en zout te mengen en hier de olie al kloppend aan toe te voegen.
Maak de paprika schoon, en snijdt ‘ m repen.
Snijdt de olijven in plakjes.
Laat de tuinbonen uitlekken en meng met de reepjes paprika, de plakjes olijven en de dressing.
Verdeel de salade over twee borden en verkruimel de zachte geitenkaas erover.
TIP:
Rooster wat pijnboompitjes en strooi erover heen
Lekker met geroosterd brood met kruidenboter
Of met gebakken krieltjes

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Tuinboontjes Salade
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Groente
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...

0 reacties:
Een reactie posten