Rode Bessen Vanille Cheesecake
Ingredienten:
12 gember of digestive biskwie
30 gram gesmolten boter
250 gram ricotta cheese
150 ml creme fraiche (light)
90 gram suiker
1 eetlepel honing
2 eieren
1 theelepel vanille extract
200 gram rode bessen
30 gram gesmolten boter
250 gram ricotta cheese
150 ml creme fraiche (light)
90 gram suiker
1 eetlepel honing
2 eieren
1 theelepel vanille extract
200 gram rode bessen
Bereiden:
Verwarm de oven tot 190C.
Beboter een springvorm en bedek met bakpapier
Verkruimel de biskwietjes in een blender
Giet de gesmolten boter erdoor en mix het goed
Pers de koekjes in het bakblik
Zet de temperatuur van de oven op 170 graden en bak voor ca 10 minuten
Haal uit de oven en zet opzij
Beboter een springvorm en bedek met bakpapier
Verkruimel de biskwietjes in een blender
Giet de gesmolten boter erdoor en mix het goed
Pers de koekjes in het bakblik
Zet de temperatuur van de oven op 170 graden en bak voor ca 10 minuten
Haal uit de oven en zet opzij
Meng de ricotta, creme fraiche,eieren, vanille extract, suiker en honing door elkaar
Het mengsel zal er nogal nat uitzien maar maak je geen zorgen
Dat komt goed
Schep 2/3 van de bessen erdoor
Giet het mengsel in het bakblik en bak voor 45 a 50 minuten
Of tot de bovenkant goudbruin is
Het midden is beetje wobbelig
Haal uit de oven en laat afkoelen
Voor het serveren de rode bessen die over zijn erover doen en met poedersuiker bestrooien
Het mengsel zal er nogal nat uitzien maar maak je geen zorgen
Dat komt goed
Schep 2/3 van de bessen erdoor
Giet het mengsel in het bakblik en bak voor 45 a 50 minuten
Of tot de bovenkant goudbruin is
Het midden is beetje wobbelig
Haal uit de oven en laat afkoelen
Voor het serveren de rode bessen die over zijn erover doen en met poedersuiker bestrooien
Bron: mutmegsseven
2 reacties:
Dat ziet er echt heerlijk uit!
meid wat ziet dit er overheerlijk uit!!!
Een reactie posten