Perensoep met Pancetta en Bleu Cheese
Ingredienten
145 gram pancetta (or bacon), in kleine stukjes
1 eetlepel boter 1 grote ui (fijn gehakt)
1 knoflookteentje (in plakjes)
250 gram aardappelen (geschild en in blokjes)
1 middelgrote wortel ( in kleine stukjes)
1 eetlepel maple syrup
5 peren (geschild, van klokhuis ontdaan en in blokjes)
1 en 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel verse tijm
1/2 theelepel verse salie
1/4 theelepel verse nootmuskaat
3 cups kippenbouillon
1/2 cup creme fraiche
Bleu cheese (verkruimeld)
zout en peper
Bereiden:
Bak de pancetta uit in de koekenpan tot ze knapperig is
Haal de pancetta uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapierDoe 1 eetlepel van het bakvet in een soeppan
Doe de boter erbij en verhit de pan
Als de boter bruist de ui erin doen
Laat de ui glazig worden en zacht (10 minuten)Niet bruin laten worden
Doe de knoflook, aardappelen en wortel in de pan
Zet de warmtebron op halfhoog en laat 10 minuten koken
Doe hierna de maple syrup, peren, 1 en 1/2 theelepel zouten de tijm, salie en nootmuskaat erbij
Roer alles goed door zodat de peren goed met de syrup en andere smaken zijn bedekt (5 minuten)
Doe de bouillon in de pan
Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen en peren zacht zijn (15 minuten)
Met een staaf mixer de soep pureren
Roer de creme fraiche erin
Serveer met de panchetta stukjes en de bleu cheese voor op de soep
0 reacties:
Een reactie posten