Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Appel Caramel Parfait

Appel Caramel Parfait

Cake
2 1/2 cups bloem
1 en 1/4 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
1/3 theelepel kruidnagel (gemalen)
1/2 theelepel all spice
125 gram zachte boter 
1 1/2 cups donkere bruine suiker 
2 eetlepels molasse (of stroop)
1 groot ei
1 cup yoghurt

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 graden celsius°
Roer in een kom de bloem, zuiveringszout, zout, kaneel, kruidnagel en all spices door elkaar
Zet even opzij
In een kom met mixer de boter met de bruine suiker en molasse op midden snelheid mixen
Doe het ei erbij tot het goed is opgenomen
Doe het bloem mengsel in gedeeltes erbij afwisselend met een paar lepels yoghurt
Mix tot alles goed is vermengd
Doe in een beboterde en bebloemd bakblik of non stick bakblik
Bak voor 20 minuten tot de center veert terug als je er lichtjes op drukt
Haal uit de oven en laat volkomen afkoelen

Caramel Saus

1 cup suiker
1/2 cup water
1 en 1/4 cups slagroom
1 en 1/2 theelepel kaneel

Bereiden:

In een sauspan de water met suiker verwarmen
Als de suiker is opgelost niet meer roeren voor 4 a 5 minuten
Haal het pannetje van het vuur als het goudbruin van kleur is
Doe de room en kaneel erbij (pas op voor spatten)
Als de caramel beetje is opgelost in de room het pannetje weer op het vuur zetten
Verwarm de caramel tot het dikker is geworden
Giet de caramel in een schaal

Appels

125 gram ongezouten boter 
8 appels (geschild en van klokhuis ontdaan en in dunne schijfjes)
1/2 cup suiker
1/2 cup donkerbruine suiker
1 bekertje slagroom

Bereiden:

Smelt in een koekepan de helft van de boter
Doe er 6 cups appels bij
Laat de appels bakken tot ze lichtbruin zijn
Doe de helft van de suiker en de helft van de bruine suiker erbij
Laat de appels een beetje carameliseren
Doe in een schaal en laat afkoelen
Doe het zelfde met de rest van de boter en appels


Garneer:

Appels in schijfjes snijden en ze op een bakblik leggen dat is bekleed met bakpapier
Strooi er suiker over
Bak voor 5 minuten tot de appels net zacht zijn
Haal ze uit de oven en laat afkoelen

Maak de parfait op:

Snij de cake in stukjes
Schep 2 lepels caramelsaus in de glazen
1 laagje appels erop en een flinke schep geslagen room
Leg er een laagje cake op
Herhaal met de volgende lagen
Eindig met caramelsaus en slagroom
Zet een schijfje gebakken appel bovenop.



Bron:cindab

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Anoniem zei

Hoi hoi, allereerst.. wat een heerlijk leuke site heb je. Ik kom hier regelmatig kijken naar je recepten. Krijg altijd lekkere trek als ik hier geweest ben, hihi. :-)
Zo ook dit recept van Appel Caramel Parfait, ziet er verrukkelijk uit. Ik wil het ook een keer proberen te maken. Alleen voor hoeveel personen is deze receptuur? Lijkt me echt heerlijk zeg.. :-)

Ik wens je een fijn weekend toe,
Groetjes van mij,
Lotte

Populaire berichten