Ceasar Club Sandwich
Ingredienten
2 kippenborststukken (met vel en been )
Goeie olijfoliezout en peper (uit de molen)
100 gram gesneden panchetta
1 knoflookteentje (heel dun gesneden)
2 eetlepels platte peterselie
1 en 1/2 theelepel ansjovispasta
1 theelepel dijon mosterd
1 en 1/2 eetlepel verse citroensap
1/2 cup goede mayonaise
1 ciabatta brood
50 gram rucola (gewassen)
12 zongedroogde tomaten in olie
75 gram parmesaanse kaas (geschaafd)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Wrijf de kip in met olijfolie en peper en zout
Leg ze op een bakplaat en rooster ze in ca 35 a 40 minuten gaarLaat ze iets afkoelen
Haal de vel en de botjes eruit
Snij de kip in dikke stukken
Zet opzij
Leg de panchetta op een bakplaat en rooster ze in 15 minuten tot ze knapperig is
Laat ze op keukenpapier uitlekkenDoe de peterselie en de knoflook in de keukenmachine
Laat draaien tot het is fijn gehaktVoeg de ansjovispasta, mosterd, citroensap en mayonaise
Draai tot het een zachte dressing is geworden
Zet in koeling tot gebruik
Snij de ciabatta horizontaal doormidden
Toast het brood in de oven voor 5 a 7 minutenLaat iets afkoelen
Smeer de snijkant in met de ceasar dressing
Leg de helft van de rucola sla op het brood
Leg in de volgende volgorde het beleg op brood
Zongedroogde tomaten
Geschaafde parmezaanse kaas
Knapperige panchetta
Stukjes kip
Peper en zout
De overgebleven rucola
Leg de andere helft van de ciabatta op het brood
Snij het brood in stukken
Serveer op kamertemperatuur
Bron: Ina Garten (Barefoot Contessa )
1 reacties:
oh deze had ik nu altijd al eens willen maken, heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk ziet het uit, smaakt het ook goed?? Tst je overigens al je eten wat je hier laat zien?? Ik hoop het neit, anders kom je dra niet emer door de deur, haahaa, fijn weekend meid.
Een reactie posten