Pasta Salade
Ingrediënten
voor de salade:
400 g spirelli (of een pasta naar keuze)
3 tomaten
1/2 komkommer
1 handvol platte peterselie
300 g zoete maïs (blik)
280 g tonijn (blik, uitgelekt gewicht)
4 eieren
Voor de dressing:
3 tomaten
1/2 komkommer
1 handvol platte peterselie
300 g zoete maïs (blik)
280 g tonijn (blik, uitgelekt gewicht)
4 eieren
Voor de dressing:
2 eieren
2 dl arachideolie (of fijne druivenpitolie)
1 1/2 dl ongezoete (magere) yoghurt
1/2 teentje look
1 eetlepel zachte mosterd
1 eetlepel currypoeder
1/2 citroen
peper
zout
2 dl arachideolie (of fijne druivenpitolie)
1 1/2 dl ongezoete (magere) yoghurt
1/2 teentje look
1 eetlepel zachte mosterd
1 eetlepel currypoeder
1/2 citroen
peper
zout
Bereiding:
voor de salade:
Voeg een flinke snuif zout toe aan het water voor de pasta.
Breng het water aan de kook en kook de pasta al dente
Giet de spirelli nadien af en laat de pasta goed uitlekken en afkoelen.
Kook de eieren hard in 8 à 10 minuten
Pel de afgekoelde eieren
Tip: Ze onder water pellen lukt bv. heel erg goed.
Gebruik het kokende water voor de eieren om de tomaten te ontvellen
Snij de tomaten nadien in kwartjes en haal de zaadlijsten eruit.
Snij het tomatenvlees in kleine blokjes en doe ze in een ruime mengschaal.
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in (lange) kwarten
Snij de waterige zaadlijsten eraf en verdeel de groente in kleine blokjes
Voeg ze toe aan de stukjes tomaat.
Laat de ingeblikte maïs uitlekken
Giet de mais in de mengschaal.
Doe hetzelfde met de tonijn (in eigen nat) uit blik.
Als de pasta goed afgekoeld is, dan giet je deze in de mengschaal.
Prak de gekookte eieren met de pureestamper, tot je een fijne mengeling van stukjes eiwit en dooier krijgt.
Voeg deze mimosa toe aan de salade.
Spoel de peterselie en hak het groen fijn.
Doe de snippers in de mengschaal
Breng het water aan de kook en kook de pasta al dente
Giet de spirelli nadien af en laat de pasta goed uitlekken en afkoelen.
Kook de eieren hard in 8 à 10 minuten
Pel de afgekoelde eieren
Tip: Ze onder water pellen lukt bv. heel erg goed.
Gebruik het kokende water voor de eieren om de tomaten te ontvellen
Snij de tomaten nadien in kwartjes en haal de zaadlijsten eruit.
Snij het tomatenvlees in kleine blokjes en doe ze in een ruime mengschaal.
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in (lange) kwarten
Snij de waterige zaadlijsten eraf en verdeel de groente in kleine blokjes
Voeg ze toe aan de stukjes tomaat.
Laat de ingeblikte maïs uitlekken
Giet de mais in de mengschaal.
Doe hetzelfde met de tonijn (in eigen nat) uit blik.
Als de pasta goed afgekoeld is, dan giet je deze in de mengschaal.
Prak de gekookte eieren met de pureestamper, tot je een fijne mengeling van stukjes eiwit en dooier krijgt.
Voeg deze mimosa toe aan de salade.
Spoel de peterselie en hak het groen fijn.
Doe de snippers in de mengschaal
Voor de dressing:
Pel de knoflook en hak deze in stukjes.
Neem een hoge mengbeker en doe daarin de stukjes look, de eidooiers, de mosterd en een scheutje lauw water.
Mix alle ingrediënten glad met de staafmixer
Blijf mixen en schenk de olie beetje bij beetje in de beker
Beweeg intussen de staafmixer op en neer, tot je een gebonden saus krijgt (vergelijkbaar met mayonaise).
Voeg nu de yoghurt toe, samen met het currypoeder en het sap van de citroen.
Mix kort
Proef deze currymayonaise en voeg naar smaak peper van de molen en wat zout toe
Mix de dressing een laatste keer.
Zet de saus eventueel even in de koelkast.
Voor het serveren:
Neem een hoge mengbeker en doe daarin de stukjes look, de eidooiers, de mosterd en een scheutje lauw water.
Mix alle ingrediënten glad met de staafmixer
Blijf mixen en schenk de olie beetje bij beetje in de beker
Beweeg intussen de staafmixer op en neer, tot je een gebonden saus krijgt (vergelijkbaar met mayonaise).
Voeg nu de yoghurt toe, samen met het currypoeder en het sap van de citroen.
Mix kort
Proef deze currymayonaise en voeg naar smaak peper van de molen en wat zout toe
Mix de dressing een laatste keer.
Zet de saus eventueel even in de koelkast.
Voor het serveren:
Voeg een deel van de dressing toe en meng de salade.
Overdrijf niet, want de pasta en de groenten hoeven niet te zwemmen in de saus.
Geef de overige dressing er apart bij
Met stokbrood
Overdrijf niet, want de pasta en de groenten hoeven niet te zwemmen in de saus.
Geef de overige dressing er apart bij
Met stokbrood
2 reacties:
meid hoe kom je toch aan al die ideeën, ook deze is weer heeeeeeeeeeeeeerlijk!! Fijn weekend en leifs van mie
Ik lees kookboeken als romans....(en ik spaar ze)
kijk naar vele kookprogramma`s...
En koken is dus een grote hobby.
Plus dat we een groentetuin in potten hebben
Hier in het bos groeit weinig door de grond en bomen
En dan ga je zoeken......
In potten dus....
hahahahahahaha.
Fijn weekend meis
Een reactie posten