Honingcake met Appel
Ingrediënten
250 gram roomboter + extra klontje
300 gram bloem + beetje extra (gezeefd)
5 eieren
100 gram suiker
100 gram honing
2 stevige appels
1 vanillestokje
1 koffielepel bakpoeder
1 snuifje kaneel
1 snuifje zout
poedersuiker (decoratie)
Bereiden:
Haal de roomboter vooraf uit de koelkast en laat ze zacht worden.
Weeg de ingrediënten zorgvuldig.
Snij de boter in stukken en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.
Voeg de suiker en de honing toe.
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit.
Doe ze bij de andere ingrediënten in de mengkom.
Klik het “K” hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine.
Meng alles op lage snelheid.
Laat de machine rustig draaien en voeg na een minuut de eieren één voor één toe.
Let op dat er geen stukjes eierschaal in het beslag belanden!
Zeef de bloem in een aparte schaal en schud ze bij het beslag.
Laat de machine 2 minuten draaien op hogere snelheid, tot je een egaal beslag krijgt.
Voeg tussendoor het bakpoeder, een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder toe.
(Een hoeveelheid kaneel naar persoonlijke smaak.)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Gebruik een extra klontje boter om de binnenzijde van het bakblik in te vetten.
Strooi daarna een beetje bloem in het blik en schud totdat aan de hele binnenkant een dun laagje kleeft.
Giet de overtollige bloem uit het blik.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snij het vruchtvlees van elke appel eerst in kwarten en snij deze daarna telkens in zo’n 12 gelijke stukjes.
Meng de appelstukjes door het beslag en spatel het aansluitend in de cakevorm.
Bak de cake goudbruin in een oven van 180°C, gedurende een uur
(Let op: De correcte baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt.
Controleer de gaartijd door met een satéstok middenin de cake te prikken.
Zodra er geen restjes deeg aan het stokje kleven is de cake gaar.)
Laat het gebak rustig afkoelen.
Haal de cake voorzichtig uit de vorm
Serveer de verse cake in dikke plakken.
Decoreer de cake eventueel met een beetje poedersuiker.
Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)
0 reacties:
Een reactie posten