Feta in kruidige Olie
Feta in de sla of op pizza is best lekker
En om er zelf een leuk smaakje aan te geven is nog leuk ook
In het recept stond dat de knoflook in plakjes gesneden in de pot moet
Maar om knoflook zo in de olie te doen ben ik ietwat huiverig voor
Rauwe knoflook bederft gauw en je kan er goed ziek van worden
Daarom heb ik de knoflook smaak in de olie laten treken en de knoflook eruit gehaald
Ander alternatief is knoflookpoeder, maar ik loop niet ze weg met knoflook in poedervorm
De knoflook even laten trekken in de olie gaat prima
Deze feta is lekker in sla op pizza en om zo op te eten
Bij de tapas slaat het ook geen gek figuur
250 gram feta kaas
1 rode paprika pepperoni3 teentjes knoflook
Een lang takje verse rozemarijn
1 theelepel gedroogde kruiden de Provence
ca 250 ml olijfolie
Afsluitbare pot met 500 ml inhoud(schoongemaakt)
Bereiden:
Feta kaas in blokjes snijden
Peper in dunne plakjes gesnedenWas de rozemarijn en droog ze af met keukenrol
Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn
Doe de feta kaas, paprika en rozemarijn in een schaal
Meng alles goed door elkaar
Vul hiermee de glazen pot
Pel knoflook en snij ze in plakjes
Maak de olie warm en doe de knoflook erin
Verwarm de knoflookjes 10 minuten (niet bakken)
Haal de knoflook eruit.
Laat helemaal afkoelen
Vul de pot met feta af met deze olie
Deksel erop en zet koel weg (minstens 3 a 4 dagen)
Keer de pot af en toe om.
Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen
Bron:Domowe-Gotowanie
2 reacties:
Jeanne , moet ik de knoflook zachtjes bakken , af laten koelen en er dan bij doen ???
Groetjes Ria B
Ja Ria... je hebt hem helemaal door.
Rauwe knoflook in de olie is echt niet aan te raden als je dat zo wil bewaren.
Je kunt het ook weg laten.
Maar ik doe het op deze manier
is echt heel erg lekker.
Laat je het weten als je het hebt gemaakt?
Groetjes Jeanne
Een reactie posten