Kip en Champignons Pot Pie
Ingredienten
50 gram boter
1 theelepel olijfolie l2 grote kipfilets (500 gram)
4 plakjes bacon (fijn gesneden)
1 prei (gesneden)
250 gram champignons (in plakjes)
2 knoflookteentjes
1/3 cup bloem
2 cups kippenbouillon
1/2 cup mais
1/4 cup erwtjes
Zout en versgemalen peper
2 eetlepels room
2 eetlepels gehakte peterselie
1 ei (los geklopt)
2 velletjes bladerdeeg (diepvries) in cirkels gesneden
Smelt 20 gram boter en olie in een koekenpan
Bak de kip tot ze gaar isHaal uit de pan en laat even rusten (10 minuten)voordat ze fijn gesneden word
Smelt de overgebleven boter in de koekenpan en bak de bacon, prei, champignons en knoflook daar in
Tot de bacon mooi knapperig is
Haal ze uit de pan en laat even staan (5 minuten) voor je ze fijn hakt
Doe de bloem in de pan en roer goed door
Voeg de bouillon toe
Doe de fijn gesneden kip, mais, erwtjes en peper en zout toe
Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen
Haal van het vuur en roer de room en peterselie erdoor
Laat afkoelen
Verdeel over 6 potjes of kommen van 1 1 cup inhoud
Smeer de rand van de potjes of kommen in met eiwit
Leg het deeg erover heen en maak een kleine inkeping bovenop
Zodat de stoom kan ontsnappen
Smeer de deegdekseltjes in met eidooier (geklopt)
Zet de kommen of potjes in de voorverwarmde oven van 200 graden celsius
Bak ze tot ze goudbruin zijn
Bron Taste of Mine
0 reacties:
Een reactie posten