After Eight Fondantjes
Van de week is er weer een nieuwe serie Baking made Easy begonnen op de bbc
En Lorraine Pascal had een lekker receptje voor pepermint patties
(zo worden ze in Amerika genoemd)
Dan zijn het behoorlijk grote rondjes
Vanaf de eerste keer dat ik ze heb geproefd was ik er weg van
Deze zijn echt lekker......
Doet je aan after eight denken maar dan steviger
Dus ik heb dit receptje uit geprobeerd....
Heel simpel en lekker
After Eight Fondant
Ingredienten:
3/4 cup zoete gecondenseerde melk
4 cups poedersuiker
1 en 1/2 theelepel pepermunt extract
3 cups goeie chocolade
2 theelepels boter
Bereiden:
In een kom de poedersuiker en gecondenseerde melk vermengen
Doe steeds kleine beetje suiker in de melk
Doe de pepermunt extract erbij en mix alles goed.
Het moet een stijf deeg worden wat niet plakt
Strooi wat poedersuiker op het werkvlak en rol het suikermengsel uit
Steek er kleine rondjes uit (fondant of borstplaat grootte)
Of rol er knikkertjes van en druk deze plat
Leg de rondjes op bakpapier en laat 2 uur drogen
Draai ze 1x om
In een kom de chocolade au bain marie smelten
Roer en de boter door
Is de chocolade goed gesmolten....
Neem dan een vork en leg er een fondant pepermuntje op
Doop in de chocolade
Laat even uitlekken en laat afkoelen op bakpapier
Zijn ze goed gekoeld
Leg ze dan op een schaaltje en presenteer ze.
0 reacties:
Een reactie posten