Peren Walnoot Rozijnen Chutney
Ingredienten:
500 gram peren (geschild,van klokhuis ontdaan en in stukjes)
170-200 ml golden brown sugar 120 ml witte wijnazijn
70 ml zaadloze rozijnen
1/4 theelepel cayenne peper
1 kaneelstokje ca 5 cm )
1 theelepel kardamom poeder
1 cm verse gember (geraspt)
1/2 theelepel koriander poeder
100 ml walnoten (even geroosterd in de koekenpan en gehakt)
Bereiden:
In een grote steelpan de rozijnen,peren, suiker, azijn, kaneel en gember doen
Zet op halfhoog vuur en breng aan de kookRoer goed
Zet het vuur laag en roer af en toe in de pan
Laat voor 20 a 25 minuten sudderen (peren moeten bijna gaar zijn)
Voeg de kardamom, peper, koriander toe en laat 5 minuten pruttelen
Haal van het vuur af en roer de walnoten erdoor
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Verwijder het kaneelstokje
Doe de chutney in een pot met deksel
3 weken in de koelkast te bewaren
In vriezer 5 maanden
0 reacties:
Een reactie posten