Perzik en Rode Bessen Taart
Ingredienten:
250 gram kwark
4 eetlepels melk 30 gram gesmolten boter
2 eieren
75 gram lichte bruine suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
Rasp van 1 sinaasappel
1 theelepel vanille extract
150 gram rode bessen
8 eetlepels cornflakes met honing en noten (verkruimeld)
3-4 rijpe perziken
3 eetlepels suiker
Bereiden:
Verwarm de oven tot 190C
Mix de gesmolten boter, kwark, eieren, melk, suiker en vanille extract tot het goed vermengd is
Roer de sinaasappel rasp erin Schep lepel voor lepel de bakmeel erbij en schep door het deeg
Is het deeg te stijf doe er dan nog melk bij (lepel voor lepel)
Snij de helft van de perziken in stukjes en doe ze door het deeg
Hierbij nog de helft van de bessen en de helft van de cornflakes
Giet in een beboterde cakeblik
Snij de overgebleven perziken in schijfjes en leg ze op het cakemengsel
De overige rode bessen erover verdelen en de cornflakes
Strooi de suiker erover
Bak in de oven voor ca 45 minuten tot de cake stevig is
Prik met een satestokje in de cake om te kijken of het gaar is.Haal uit de oven en laat iets afkoelen
Serveer warm met ijs en/of slagroom
4 reacties:
nou Jeanne, dat zal heerlijk smaken bij een kopke thee, jammie. Maar dan doe ik de perzikken wel ruilen voor nectarines, mag ook of niet ☺ Fijn weekend.
oh ja, wat is een zest?? er staat, zest van een sinaasappel?
ben ik weer, mag ik eens heel brutaal zijn?? Zou fijn zijn als ik wist hoeveel vet of calorien in zo'n gerecht zitten, moet nl op de vetten letten ivm cholesterol. ☺ maare, alleen als het niet te veel werk is. erggg he, hebben ze ook nog kommentaar ook hahaaa, doeggg
Ja hoor Janine..
Je mag tuurlijk de perziken vervangen voor nectarines..
Lijkt me ook erg lekker.
Zest is de rasp van de schil.
Je kunt het ook afraspen met een rasp (werkt prima)
Een reactie posten