Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Salade met Rauwe Ham en Meloensalsa


Salade met Rauwe Ham en Meloensalsa

Meloen met hesp’ is een klassieker op de kaart met voorgerechtjes.
Het zoete van de meloen en het zoute van de ham vullen mekaar zo mooi aan
dat veel mensen dit gerechtje keer op keer met plezier bestellen of thuis zelf maken
Deze klassieker heeft Jeroen (Dagelijkse Kost)geïnspireerd om een rijke salade te bedenken
Een smaakbommetje waar je met een gerust hart een flinke portie kan van opeten
Het is een lichte lunch en in kleinere porties kan je er ook een voorgerechtje van maken.

Ingrediënten
voor de salade:

4 kropslaharten (bv. 'little gem')
8 plakken rauwe ham
20 g walnoten
10 radijsjes
1 bosje waterkers
scheutje balsamicoazijn
scheutje walnotenolie
peper en zout

Voor de meloensalsa:

1 rijpe meloen (bv. Cavaillon of Charentais)
1 rode chilipeper
1/2 bosje basilicum
1/2 limoen
1 rode ui
1 scheutje olijfolie

voor de krokante kaas

50 g Parmezaanse kaas (blokje)

Bereiding

voor de salade:


Spoel alle groenten in ruim water
Maak alle blaadjes los
Spoel de waterkers voorzichtig (Het is een fragiele plant)
Verwijder het wortelpuntje en het loof van de radijzen.
Was ze en snijd ze in plakjes

Voor de meloensalsa:

Neem een mengschaal om alle ingrediënten in samen te voegen.
Pel de rode ui, halveer de bol en snij de uihelften in flinterdunne halve ringen of piepkleine stukjes.
Snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes
Hak het pikante pepertje in de kleinst mogelijke stukjes
Halveer de meloen en schep met een koffielepel de zaadjes eruit
Snij elke halve meloen in 4 gelijke parten
Snij dan de schil van deze halve maantjes meloen
Snij de stukken meloen tenslotte in dobbelsteentjes van ongeveer 1x1 cm.
Pluk de blaadjes basilicum, rol ze voorzichtig en luchtig samen tot een soort sigaar en snij er flinterdunne reepjes van.
Gebruik een vlijmscherp mes.
Verzamel al de ingrediënten in de schaal, schenk er een scheutje olijfolie bij en het sap van de limoen
Meng alles tot een fijne meloensalsa.
voor de krokante kaas
Rasp de Parmezaanse kaas.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de bakplaat.
Strooi hierop dunne ‘matjes’ van de geraspte kaas.
Laat de kaas smelten en bakken tot goudbruine ‘chips’.
(Reken zo’n 8 à 10 minuten bakken.)
Laat de dunne kaaskoekjes nadien afkoelen.

voor de afwerking

Neem een ruime mengschaal
Voeg er alle groenten in samen: de sla, de schijfjes radijs en de fijne takjes en blaadjes waterkers.
Schenk er een scheut walnotenolie over, en ook een beetje balsamico.
Kruid de sla naar smaak met wat peper van de molen en zout.
Schep de meloensalsa over de verzameling groentjes.
Hak de walnoten, en voeg ze bij de sla.
Snij de sneetjes ham in twee en rol ze luchtig op.
Schik de rolletjes of ‘roosjes’ ham over de salade.
Breek de afgekoelde kaaskoekjes in stukken en verdeel ze over de schaal.



Bron: Jeroen van Dagelijkse Kost

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten