Klassieke Appeltaart
Ingrediënten:
300 gram bloem
180 gram roomboter
150 gram basterdsuiker, wit
1 stuks losgeklopt ei
1 snufje zout
100 gram rozijnen
4 stuks goudreinetten
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel citroensap
Scheut rum
Abrikozen jam
180 gram roomboter
150 gram basterdsuiker, wit
1 stuks losgeklopt ei
1 snufje zout
100 gram rozijnen
4 stuks goudreinetten
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel citroensap
Scheut rum
Abrikozen jam
Bereiden:
Springvorm 24cm.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wel de rozijnen in de rum
Doe de bloem, basterdsuiker, zout en de helft van het losgeklopt ei in een kom
Snijd de boter in blokjes en mix alles met kneedhaken tot het kruimelig is
Doe 2/3 van de mix in de springvorm en druk stevig aan (aan de rand ongeveer 2 cm hoog)
De rest met een deegroller uitrollen tot een plak van ongeveer een halve cm dik
De appels in stukjes snijden en in een kom doen.
Besprenkel met citroensap en bestrooi daarna met kaneelpoeder en poedersuiker
Even lekker door elkaar husselen
Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze aan de appels toe
Gehele mix in de taartvorm verdelen.
Snijd de plak deeg in strookjes en maak een mooi ruitjespatroon over de taart en doe strookjes langs de rand.
Kwast losgeklopt ei over het ruitjespatroon voor de glans.
In de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is (60 minuten)
Laat in de springvorm afkoelen
Ga met een mes langs de rand en haal de rand van de springvorm eraf
Maak de abrikozenjam warm en haal door de zeef
Met kwastje de bovenkant van de appeltaart insmeren met de gezeefde jam
Wel de rozijnen in de rum
Doe de bloem, basterdsuiker, zout en de helft van het losgeklopt ei in een kom
Snijd de boter in blokjes en mix alles met kneedhaken tot het kruimelig is
Doe 2/3 van de mix in de springvorm en druk stevig aan (aan de rand ongeveer 2 cm hoog)
De rest met een deegroller uitrollen tot een plak van ongeveer een halve cm dik
De appels in stukjes snijden en in een kom doen.
Besprenkel met citroensap en bestrooi daarna met kaneelpoeder en poedersuiker
Even lekker door elkaar husselen
Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze aan de appels toe
Gehele mix in de taartvorm verdelen.
Snijd de plak deeg in strookjes en maak een mooi ruitjespatroon over de taart en doe strookjes langs de rand.
Kwast losgeklopt ei over het ruitjespatroon voor de glans.
In de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is (60 minuten)
Laat in de springvorm afkoelen
Ga met een mes langs de rand en haal de rand van de springvorm eraf
Maak de abrikozenjam warm en haal door de zeef
Met kwastje de bovenkant van de appeltaart insmeren met de gezeefde jam
1 reacties:
lekker, past helemaal bij mijn doos.... hahaaa (dat klinkt), maare, dit is mijn soort taart, jammmmm
Een reactie posten