Pompoentaart
2 kleine, zoete pompoenen
voor het deeg:
250 gram bloem
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
225 gram koude boter, in kleine blokjes
4 eetlepels ijskoud water
voor de vulling:
750 gram gekookt pompoen vlees
750 ml volle room
200 gram bruine basterdsuiker
75 gram suiker
2 eieren 2 dooiers
1 theelepel zout
Pompoen kruiden
Voor versiering:
Getoaste pecan nootjes
Geslagen room
Voorbereiding:
Rooster de pompoenen in een oven op 200ºC / gasstand 6, tot zacht en gaar.
Verwijder zaden en schep het vlees uit de schil.
Zet opzij.
Bereiden:
Meng alle droge ingredienten voor het deeg in een foodprocessor.
Voeg de boter toe en meng goed door elkaar.
Voeg terwijl de processor aanstaat het water geleidelijk toe, tot het deeg als een bal samenhangt.
Niet te lang, anders wordt het deeg taai!
Verdeel deeg in 2 stukken.
Maak er dikke platte schijven van en verpak in keukenfolie.
Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Meng al de ingrediënten voor de vulling door elkaar in de foodprocessor.
Tot zover kan alles en dag of paar dagen van te voren gemaakt worden.
Verwarm de oven voor op 220ºC / gasstand 7.
Rol het deeg uit in cirkels en bekleed er 2 ronde deegvormen van ongeveer 22cm mee.
Doe de vulling erin en versier de bovenkant
Bak 15 min op 220ºC, zet de oven dan lager op 180ºC / gasstand 4.
Bak nog zo'n 45 min door, of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
Zet 15 min koel op een rek en dien op met room.
0 reacties:
Een reactie posten