Spaghetti all Aglio Olio e Peperoncino...
Dit recept kom je overal in Italie tegen
Eenvoudig en superlekker en vegetarisch
Een basis om spaghetti eens anders te eten dan met een saus
Je kunt het uiteraard zelf aanvullen met lekkere ingredienten
Denk eens aan paddestoeltjes, olijfjes of garnaaltjes...
Maar dat hoeft niet....een salade erbij en je bent al klaar.
De naam is alleen een mondvol
Dus we hebben het omgedoopt tot Spagiola.
Ingrediƫnten:
400 gram spaghetti
4 tenen knoflook
1 rode peper
150 gram olijfolie
Peterselie (veel)
Geraspte kaas (parmezaanse of naar eigen smaak)
Bereiden:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de knoflook in fijne plakjes (niet door de knijper of pers)
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in dunne reepjes.
Verwarm de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor.
Verwarm het geheel 1-2 min. op matig hoog vuur.
De knoflook mag niet kleuren.
Haal van het vuur en laat afkoelen
Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook en de fijn gehakte peterselie erdoor.
Schep de spaghetti in diepe borden.
Serveer de geraspte kaas in een schaaltje erbij.
Tip:
Lekker met een frisse gemengde salade.
Doe eens de helft peterseie en basilicum.
0 reacties:
Een reactie posten