Brunch Cups
Deze cups zijn zo makkelijk te maken
Geen deeg nodig...de cups worden gevormd door sneetjes brood.
En je kunt de vulling er gelijk in doen,
Je kunt helemaal los gaan voor verschillende vullings
Hier zijn er vast 3.....
Het recept komt van Sandy van het blog The Girl Loves to Eat...
Mooi blog met heerlijke recepten.
Klik op de link onderaan het recept om meer recepten te bekijken.
Ingredienten:
12 sneetjes wit brood
1 eetlepel boter
Voor de Ei Bacon Cups:
4 eieren (klein)
8 plakjes bacon
zout & peper
Voor de Ui Quiche Cup
1 grote ui (in dunne schijven)
1/4 cup melk
3 eieren
4 theelepels gruyere kaas (geraspt)
Zout, peper & nootmuskaat
Voor de 3 Kazen & Tomaten Cups
4 theelepels cheddar (geraspt)
4 theelepels gorgonzola
4 theelepels mozzarella
4 cherry tomaatjes (gehalveerd)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Vet een muffinvorm lichtjes in.
Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de bacon 1 a 2 minuten.
Laat niet te ver uitbakken (dat gebeurt in de oven)
Haal de bacon eruit en zet opzij.
Laat het baconvet in de pan en voeg de ui toe
Bak de uien zachtjes 8 a 10 minuten tot ze bruin, zacht en gecarameliseerd zijn.
Zet opzij.
Mix in een kom de 3 eieren met 1/4 cup melk en zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar.
Neem vers brood of warm ze voor 20 a 30 sec in de magnetron
Ze zijn dan makkelijker te vouwen en kruimelen niet
Rol de boterham uit met een deegroller
Beboter 1 kant en stop de boterham in een muffinvorm
De beboterde kant boven
Doe de cheddar, gorgonzola en mozzarella in vier cupjes
Zet er een halve kerstomaatje op
Deze zijn klaar om de oven in te gaan
Vul 4 muffin vormpjes met een theelepel van de gebakken ui
Verdeel de gruyere kaas erover
Leg de baconplakjes in de volgende 4 muffinvormpjes
Breek een eitje boven de bacon in het cupje
Vul nu de 4 uiencups met het ei/melk mengsel
Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven voor 14 a 18 minuten
Tot de kaas is gesmolten, de eitjes gebakken en het ei/melk mengsel mooi vast is geworden
Om helemaal af te maken kun je er gecrameliseerde ui over strooien, lenteui of bieslook
0 reacties:
Een reactie posten