Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Brunch Cups


Brunch Cups

Deze cups zijn zo makkelijk te maken
Geen deeg nodig...de cups worden gevormd door sneetjes brood.
En je kunt de vulling er gelijk in doen,
Je kunt helemaal los gaan voor verschillende vullings
Hier zijn er vast 3.....
Het recept komt van Sandy van het blog The Girl Loves to Eat...
Mooi blog met heerlijke recepten.
Klik op de link onderaan het recept om meer recepten te bekijken.

Ingredienten:

12 sneetjes wit brood 
1 eetlepel boter

Voor de Ei Bacon Cups:
4 eieren (klein)
8 plakjes bacon
zout & peper

Voor de Ui Quiche Cup
1 grote ui (in dunne schijven)
1/4 cup melk
3 eieren
4 theelepels gruyere kaas (geraspt)
Zout, peper & nootmuskaat

Voor de 3 Kazen & Tomaten Cups
4 theelepels cheddar (geraspt)
4 theelepels gorgonzola
4 theelepels mozzarella
4 cherry tomaatjes (gehalveerd)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Vet een muffinvorm lichtjes in.
Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de bacon 1 a 2 minuten.
Laat niet te ver uitbakken (dat gebeurt in de oven)
Haal de bacon eruit en zet opzij.
Laat het baconvet in de pan en voeg de ui toe
Bak de uien zachtjes 8 a 10 minuten tot ze bruin, zacht en gecarameliseerd zijn.
Zet opzij.
Mix in een kom de 3 eieren met 1/4 cup melk en zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar.
Neem vers brood of warm ze voor 20 a 30 sec in de magnetron
Ze zijn dan makkelijker te vouwen en kruimelen niet
Rol de boterham uit met een deegroller


Beboter 1 kant en stop de boterham in een muffinvorm
De beboterde kant boven


Doe de cheddar, gorgonzola en mozzarella in vier cupjes
Zet er een halve kerstomaatje op
Deze zijn klaar om de oven in te gaan


Vul 4 muffin vormpjes met een theelepel van de gebakken ui 
Verdeel de gruyere kaas erover
Leg de baconplakjes in de volgende 4 muffinvormpjes
Breek een eitje boven de bacon in het cupje
Vul nu de 4 uiencups met het ei/melk mengsel
Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven voor 14 a 18 minuten
Tot de kaas is gesmolten, de eitjes gebakken en het ei/melk mengsel mooi vast is geworden


Om helemaal af te maken kun je er gecrameliseerde ui over strooien, lenteui of bieslook







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten