Kip Provencaal met Citroen en Knoflook
Ben je net als ik verzot op kip.....
Dan is dit recept echt iets voor jou.
Lekker met stokbrood (in de jus dopen)
Of met gebakken aardappeltjes en sla
Je blijft ervan eten........
Ingredienten:
4 kippenpoten of 8 kipdijtjes (met bot)
2 theelepels zout
1theelepel peper (uit de molen)
½ to ¾ cup bloem
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Provencaalse kruiden
1 citroen (in kwarten)
8 to 10 Knoflookteentjes (gepeld)
4 to 6 Sjalotjes (medium, geschild en gehalveerd)
1/2 cup droge vermouth
4 takjes tijm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden celsius
Kruid de kip met zout en peper
Doe de bloem op een plat bord en haal de kip er doorheen
Klop de overtollige bloem eraf
Doe de olie in een grote koekenpan of ovenschaal
Leg de kip erin en bedek met de Provencaalse kruiden.
Voeg de citroen, knoflookteentjes en sjalotjes toe
Giet de vermout erover heen
Zet dit in de oven en laat 25 a 30 minuten roosteren
Bedruppel dan de kip met het vocht in de pan
Laat nog 25 a 30 minuten roosteren tot de kip knapperig en gaar is
Serveer de kip in de schaal gegarneerd met de tijm.
0 reacties:
Een reactie posten