Blote Billetjes in het Gras
Een ouderwets Gelders streekgerecht...
Denk dat iedereen dit vroeger wel eens gegeten heeft.
Ik zelf ben niet zo van de snijbonen maar met de witte boontjes toch weer even anders
En met puree een heerlijke blote billen stamppot
de witte bonen symboliseren de billetjes...
En de snijbonen het gras.....
Ingrediënten
400 gram snijbonen
800 gram witte bonen (blik a 400 g)
50 gram boter
2 theelepels bonenkruid
Bereiden
Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze in 6 min. beetgaar.
Giet af.
Doe de witte bonen in een zeef en spoel af onder de kraan.
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de snij- en witte bonen toe.
Verwarm 4 min. en schep af en toe voorzichtig om.
Breng op smaak met het bonenkruid en peper en zout en serveer in een grote schaal.
Bereidingstip:
Meng alle ingrediënten na bereiding met aardappelpuree voor een frisse stamppot.
0 reacties:
Een reactie posten