Rucola Stamppot met Kip en Cranberries
Dit lijkt me ook een verrassend stamppotje,
Ik zou er pikante kippedijtjes bij nemen i.p.v. schnitzels.
Ingredienten:
1 kilo iets kruimige aardappelen
400 gram knolselderij
1 teentje knoflook
150 ml melk
4 etlepels olijfolie
1 zak rucola stamppotgroenten
4 krokante kipschnitzels
75 gram stamppot noten cranberry-amandelschaafsel
peper en zout
Bereiden:
Schil de aardappelen en de knolselderij en snij in gelijke stukken.
Doe deze in een pan met een flinke laag licht gezouten water.
Breng aan de kook en kook de aardappelen en de knolselderij met de deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipschnitzels bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (6 Ć 8 minuten).
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes.
Verwarm de melk met de knoflook en laat 2 minuten trekken.
Giet het aardappelmengsel af en laat even uitdampen.
Voeg de rucola mix toe samen met 2 eetlepels olijfolie en de warme knoflookmelk.
Stamp tot een grove stamppot.
Laat op laag vuur 1 minuut doorwarmen.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de stamppot met de kipschnitzels en bestrooi met de cranberrymix.
Bron: Lidl
0 reacties:
Een reactie posten