Kipsalon
Een recept met een ongewone naam
Dit recept heb ik van internetvriendin Ria
(bezoek haar website)
Ze heeft het recept van Lekker en Simpel
En aangepast aan eigen smaak....
een heerlijk gerecht die ik zelf voor onze smaak heb aangepast.
Zo heb ik gewone aardappeltjes geschild en in kleine blokjes in de airfryer gebakken
(kan ook in de koekenpan)
En zelf de knoflooksaus gemaakt (klik op de naam)
Wij zijn hier niet zo gek op ijsbergsla
We vinden het hard, waterig en weinig smaak hebben
Dus gebruik ik gewone sla....
Die ik apart erbij geef...zo vinden wij het lekker
Maar als je ijsbergsla gebruikt kun je dit op de kipsalon leggen
het word dan zachter......
Ingredienten:
voor 2 personen
1 zakje voorgekookte celavita wokjes (250 gram)
zout of friteskruiden.
200 gram kipfilet in stukjes gesneden
1 eetlepel mexicaanse kruiden
1 eetlepel ketjap manis
1 uitje gesnipperd
100 gram Champignons in plakjes gesneden
½ rode paprika in stukjes gesneden
Geraspte jong belegen kaas.
1 tomaat
100 gram ijsbergsla
½ komkommer
Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden
Bak de wokjes 12 min. in de airfryer halverwege opschudden.
Als de wokjes gebakken zijn, dan even met friteskruiden of zout erdoor schudden.
Breng de kip op smaak met de mexicaanse kruiden en 1 eetlepel ketjap manis.
Bak de kip in ca. 5 minuten gaar.
Bak de ui, champignons en paprika nog 5 minuten mee.
Als de aardappeltjes klaar zijn doe je ze in een ovenschaal.
Verdeel het kipmengsel daarover - (verwijder wel eerst het eventuele vocht wat erbij is gekomen).
En verdeel daarover de jong belegen kaas.
Zet de ovenschaal ca. 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in hele kleine stukjes.
Als de kaas gesmolten is, haal je de ovenschaal uit de oven en verdeel je hier de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus overheen.
En smullen maar van je kipsalon!
Bron: Ria en beetje van mezelf
0 reacties:
Een reactie posten