Caramel Appel Cheesecake Trifle
Deze eenpersoons trifle`s is niet alleen leuk om te zien,
maar smaken ook lekker.
Beetje appeltaartachtig door de gecarameliseerde appels
Erg lekker.....
Ingredienten:
6 eetlepels boter
6 appels (geschild en klokhuis eruit)
3/4 cup bruine suiker
1 theelepel pompoen kruiden
1 & 1/2 cups caramel saus (zelf gemaakt of kant en klaar gekocht)
200 gram cream cheese (kamertemperatuur)
3/4 cup suiker
1 theelepel zout
2 theelepels vanilla extract
citroen zest (optioneel)
2 cups slagroom
45 - 50 koekjes (eierkoekjes of lange vingers zijn erg lekker)
Bereiden:
Smelt de boter in een koekenpan op halfhoog vuur
Snij de appels in blokjes en doe ze in een kom
Voeg de bruine suiker, pompoenkruiden en 1/2 theelepel zout toe
Hussel goed door En doe ze bij de gesmolten boter in de koekenpan.
Laat ze op het vuur ca 15 a 20 minuten bakken tot de suiker gesmolten is en de appelstukjes zijn bedekt met een laagje gesmolten bruine suiker
Laat afkoelen.
In een andere kom de slagroom kloppen met 1/4 cup suiker en 1 theelepel vanille extract tot stijve pieken
LET OP:
Niet te lang kloppen dan gaat het schiften.
Klop in een andere kom de cream cheese en de rest van de suiker, vanille extract, zout en citroen zest tot alles is gemengd.
Doe de helft van het slagroom mengsel erbij en schep dit goed door elkaar
Zet in koelkast.
Maak de koekjes fijn en hou een paar apart om te garneren.
De Trifle:
Schep 2 eetlepels caramelsaus in de trifle glaasjes
Strooi er een handje koekkruimels over
Bedek de koekjes met het appelmengsel
Doe hier het cream cheese mengsel over en maak glad met achterkant van lepel
De appelstukjes moeten bedekt zijn.
Giet er nog beetje caramelsaus over
Laat goed koud worden en herhaal dit nog eens
Werk het af met een toef slagroom
Garneer met de koekjes en caramel
Serveer gelijk
0 reacties:
Een reactie posten