Banoffee Pie van Mary Berry
Deze pie is zo lekker en echt niet moeilijk te maken.
Je blijft ervan eten......
Gister zag ik op tv Mary de pie maken en heb het recept gelijk opgeslagen
De combinatie van de toffee, bananen en room maken deze taart onweerstaanbaar....
Neem voor de toffee een pan met nonstick bodem
En blijf erbij zodat het niet aanbrand
Ingredienten:
Voor de bodem:
65 gram boter
175 gram gemberkoekjes (fijn gemaakt)
Voor de vulling:
100 gram boter
100 gram lichte bruine suiker
2 blikjes gecondenseerde melk (2 x 397 gram)
Voor de topping:
300 ml slagroom
1 grote banaan (of 2 kleintjes)
beetje citroensap
geraspte chocolade
Bereiden:
Smelt voor de bodem de boter in een pannetje
Neem een blender en maak die koekjes fijn
Giet de boter erbij en laat even draaien tot zich bijna een bal begint te vormen
Haal uit de kom
Bekleed de vorm (23 cm doorsnee) met bakpapier en doe het koekjes deeg erin
Maak glad en druk het met de bolle kant van een lepel even aan.
Zet in de koelkast.
Doe de boter en suiker in een nonstick pannetje en zet op zacht vuur
Als de suiker is opgelost voeg je de gecondenseerde melk toe
Blijf roeren met een houten lepel met rechte onderkant
Zodat je goed over de bodem kunt schrapen zodat het niet aanbrand
ca 5 minuten of tot het mengsel mooi goudbruin is en is ingedikt
Giet dit mengsel in de vorm met de koekjesbodem
Zet opzij op koele plek en laat afkoelen
Voor de topping:
Klop de room tot het dik is en verspreid het over de koude toffeevulling
Snij de banaan in plakjes en druppel er wat citroensap over (dan word ze niet bruin)
Leg de plakjes op het room mengsel en rasp er de chocolade over.
Haal nu de pie uit de vorm en zet hem op een platte schaal
Serveer hem koud.
1 reacties:
Wat een heerlijk recept en zeker niet moeilijk, zo te lezen.
Deze ga ik zeker een keer maken.
Bedankt voor het recept.
Groetjes, Marga
Een reactie posten