Oranje Plaatpizza
Ingrediënten:
1 oranje paprika
270 gram vers bladerdeeg
225 gram verse pastasaus tomaat-mascarpone
100 gram geraspte Goudse oude kaas 48+
500 gram snoepgroente tomatenmix
30 gram rucola
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de paprika in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed.
Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met de saus.
Verdeel de kaas erover. Leg de repen paprika in een mooi ruitpatroon op de pizza.
Bak de pizza iets onder het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Snijd de oranje tomaatjes uit de tomatenmix in kwarten.
Verdeel de halve tomaten en de rucola over de pizza.
Variatietip:
In plaats van de emmer tomatenmix kun je ook 250 g cherrytomaatjes gebruiken.
De pizza is dan alleen niet meer oranje.
Serveertip:
Serveer de overgebleven (rode) tomaatjes apart erbij.
0 reacties:
Een reactie posten